top of page
134.jpg

Astro Başlangıç Paketi ..
Nereden başlayacağını bilemeyenler için.
Detayları öğrenmek için tıkla. 

Astrolog Mine Cürmen ile

KAPAS YUMMY'DEN İçi Yumuşacık, Dışı Çıtır Beğendili Köfte

Güncelleme tarihi: 22 Mar

Ecem Kaptan Şef’in Idealand ziyaretçilerine Özel Yemeği: Beğendili Köfte!


Beğendili Köftenin Hikayesi

Bu tarif, Osmanlı mutfağının inceliklerini modern dokunuşlarla buluşturarak sofralara unutulmaz bir tat deneyimi sunuyor. Klasik beğendi ile köftenin büyülü uyumu, Ecem Kaptan Chef'in dokunuşu ile fark yaratıyor. Beğendinin içine eklenen kaşar ve sriracha, hem pürüzsüz hem de hafif baharatlı bir doku sunarken, dışındaki çıtır kaplama her lokmada çıtırdayarak keyfi ikiye katlıyor. Nurcan Kızılay'dan Yorum: "Böylesine lezzetli bir köfteyi daha önce hiç yememiştim! İçi akışan beğendi dolgusu tam kararında, dışı ise mis gibi kıtır kıtır. Elinize sağlık!"


İçi Yumuşacık, Dışı Çıtır Beğendili Köfte


Malzemeler



Beğendi

  • 3 patlıcan

  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı

  • 1 yemek kaşığı tepeleme un

  • 1-2 bardak süt

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 avuç rendelenmiş kaşar

  • Soğuduktan sonra 1 bardak rendelenmiş kaşar

  • 2 yemek kaşığı sriracha sos

Köfte

  • 350 gr yağsız kıyma

  • 1 büyük soğan

  • 1 büyük yeşil biber

  • 1 çay kaşığı kekik, tuz, pul biber, karabiber

Domates Sos

  • Yarım bardak rendelenmiş domates

  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 tatlı kaşığı şeker

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yoğurt Sos

  • 2 yemek kaşığı yoğurt

  • 4-5 dal maydanoz

  • 1 diş sarımsak

Kaplama

  • 1 paket çiğ kadayıf



Hazırlanış

1. Beğendi Hazırlama

  1. Patlıcanları fırında veya ocakta közleyin, kabuklarını soyup bıçak yardımıyla iyice ezin.

  2. Tereyağını eritip içine unu, karabiberi ve tuzu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun.

  3. Sütü azar azar ekleyerek kıvam alana kadar çırpın.

  4. Közlenmiş patlıcanı ve 1 avuç kaşar peyniri ekleyerek karıştırın ve soğumasını bekleyin.

  5. Soğuduktan sonra kalan kaşar peyniri ve srirachayı ekleyerek yoğurun. Küçük bezeler yapıp dondurucuya atın.

2. Köfte Hazırlama

  1. Soğan ve biberi rendeleyin veya rondodan geçirin.

  2. Tüm malzemeleri yoğurup küçük köfteler şekillendirin.

3. Domates Sos Hazırlama

  1. Tüm malzemeleri bir tavaya alıp en kısık ateşte üzeri kapalı olarak 15-20 dakika pişirin.

4. Yoğurt Sos Hazırlama

  1. Yoğurt, maydanoz ve sarımsağı rondodan geçirin.

5. Birleştirme Aşaması

  1. Köfte harcını elinizle yayıp içine hafif donmuş beğendi bezesini yerleştirerek kapatın.

  2. Çiğ kadayıfı elinize yayıp köfteyi ıyice kaplayın.

  3. Köfteleri kızartın ve fazla yağını bırakması için havlu kağıt üzerinde dinlendirin.

  4. Servis tabağına yoğurt ve domates sosunu yerleştirin, üzerine köfteleri ekleyerek servis edin.

Afiyet olsun! ✨ Daha Fazla Tarif için Kapas Yummy İnstagram adresi : @kapasyummy Takip etmeyi unutmayın

Sevgiler @KapasYummy




Comments


bottom of page